Spodní kvašení

SPODNÍ KVAŠENÍ - jde o kvasný proces, po jehož dokončení klesnou kvasinky na dno kvasné nádoby (spilky). Optimální teplota pro hlavní kvašení je 6-8°C a proces se zastavuje okolo 0°C. Ve většině pivovarů se používají kvasnice rodu Saccharomyces pastorianus.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.  

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné