Minipivovar Kosíř
Minipivovar Kosíř leží u nejvyššího hanáckého vrcholu Kosíř.
Nabízí tradičně vařené české ležáky, které jsou nefiltrované a nepasterizované s jemným zákalem vytvořeným pivovarskými kvasnicemi.
Jejich základní produkcí je světlý 12º ležák Gabriell a polotmavé 11º pivo Haltýř. V průběhu roku je na čepu možnost ochutnat vícestupňové speciály jako např. Vánoční speciál.
Jak vyrábí jejich piva?
Čtyřmi základními surovinami pro výrobu piva v Minipivovaru Kosíř jsou slady z hanáckého ječmene, kosířská voda, český granulovaný chmel a pivovarské kvasnice.
Pivo z minipivovaru Kosíř je nefiltrované, nepasterované vyráběné klasickou technologií. Kvašení probíhá na otevřených spilkách pomocí spodních kvasnic přibližně týden. Následné ležení piva probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C a to u 11º piva nejméně 27 dní, 12° minimálně 38 dní a u 13°piva 65 dní a více.