Pivovar HRÁDEK Slavičín
Každá z původně samostatných obcí - Slavičín i Hrádek na Vlárské dráze - měla svůj pivovar. Ani jeden z pivovarů se však nedochoval. Výroba v pivovaru ve Slavičíně zanikla v roce 1908 a po čase byla jeho budova stržena, aby uvolnila místo nové výstavbě. Pivovar v Hrádku na Vlárské dráze ukončil výrobu v roce 1874 a obec na jeho základech vybudovala školu. Z historického hlediska je tedy znovuobnovení výroby piva ve Slavičíně navázáním na tradiční výrobu, která zde měla své místo.
Charakteristika piv
Všechny druhy piv jsou striktně vyráběny klasickou českou technologií - ve dvou klasických varnách dvourmutovým způsobem. Následuje kvašení jak v otevřených kádích, tak v kvasných tancích. Mladé pivo potom dozrává studeným ležením v ležáckém sklepě. Výjimku tvoří 10° pivo Rejtín, které prokvašuje a dozrává v CKT tancích, kde se spojuje moderní technologie s nižší energetickou náročností. Závěrečnou operací je moderní dvojitá filtrace s použitím křemelinového a MMS filtru. Po ní následuje stáčení na lince - do Keg sudů či Pet lahví.