Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-PL
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele....
KY-11-5L
Svijanský Kníže je sváteční pivo, klasický zástupce svijanských světlých speciálů. Je vyráběný jako ležák, ale silnější, aby vynikly chutě a vůně typické právě pro ležáky. Hodně...
8103
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-SO
KY-MOS-5L
Slova sládka Petra Hauskrechta: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady...
HA-11-PET2
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s jemnou hořkostí.
CHOD-ZAM-SPEC-05
Kyjovský prémiový ležák je vařený tradičním způsobem na dva rmuty. Šestitýdenní zrání tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost...
KY-12-1L
Novinka
Spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu s výrazným dlouhotrvajícím hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití. Neváhejte ochutnat!
LU-11-1L
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-12-5L
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-5S
Pro žito je typické, že se jedná o chuťově velmi výraznou obilninu. Charakteristická chuť žitného piva vede k lehké a osvěžující povaze, která je vyvážena chmelovou hořkostí....
KA-10-1L
Americký světlý ale se stal ikonou řemeslných pivovarů v Americe v osmdesátých letech minulého století. Toto pivo vyniká výraznou hořkou chutí, která je pro tento pivní styl...
KY-MO-1L
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-MA-PET
Vilík 12° - 1l Pet
Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované.
Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem. Výsledkem...
KY-VIL-1L
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-11-PET
Stout barikovaný na dubovém dřevě, které předtím bylo v dlouhém kontaktu s whisky. Tím získalo toho pivo ve vůni tóny vanilky i samotné whisky. Je to tmavé pivo s výraznou plnou...
KY-STOUT-1L
HR-11-20
Jejich prémiový ležák vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční technologií ze sladů z lokálních ječmenů z oblasti střední Hané, vyráběných v...
KO-RY-PET
+ Dárek zdarma
Degustační sada - 4x Kyjov 1l Pet
Výběr 4 druhů piv z produkce minipivovaru Kyjovský pivovar + nečekaně dobré pochutiny k pivu od malých, ale domácích výrobců dobrůtek. Zkrátka...
SP-4-KYJ
Chovatel je pivo světle zlatavé barvy se střední příjemnou hořkostí, vyvážené sladové chuti a vyšším řízem. Ideální nápoj pro delší konzumaci nebo při domácích pracích.
KO-CHO-PET
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří,...
MA-HO-PET
HO-12S-1L
Altenberg 12° premiový ležák.
HO-ALT-PET
Mata Hari se proslavila jako slavná dvojitá agentka. Stejně tak piva typu Berliner Weisse si získávají svůj věhlas díky dvojímu kvašení, které přivýrobě probíhá. Jedním typem je...
KY-MH-1L
Pivo s jen zdánlivě podivným názvem… Jejich Kočkodan je ležák, pro nějž je charakteristická měděná barva s výraznou chuti vídeňského a bavorského sladu. Chmelové aroma a hořkost...
KO-PL-PET
Pivo připravené podle vlastní receptury dlouholetého vrchního sládka a prezidenta pivovaru Chodovar pana Jiřího Plevky st. Toto pivo je skutečným prezidentem světlých ležákových...
555
PO-11-15
NO-11-15
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
HUB-PREM-05
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-PET
13 stupňové světlé hluboce prokvašené speciální pivo s plnou vyváženou chleb- natou chutí a výraznou lahodnou hořkostí.
NYM-BOG-BAS
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-1L
MA-POL-075
NYM-FL-05
11 stupňové středně až hluboce prokvašené pivo s plnou chutí.
NYM-PJ-05
Tento jantarový speciál zaručuje jedinečný zážitek. Vyniká sytou barvou, vyšší hořkostí s kořeněným charakterem a příjemným chmelovým dozníváním.
KO-HA-PET
Topolská desítka je ideální pivo pro zahnání žízně. I přesto, že je to "pouze" desítka, jedná se pivo plné chutí. Sladovost i hořkost jsou v zájemné harmonii.
TO-10-PET
Velmi svěží pšenice amerického střihu.
MA-FF-075
13 stupňové světlé hluboce prokvašené speciální pivo s plnou vyváženou chleb- natou chutí a výraznou lahodnou hořkostí.
NYM-BOG-05
11° světlý ležák. Příjemně pitelné, jednoduché pivo s umírněným chmelením. Věrné přeodbrazu klasického českého ležáku přístupného všem konzumentům.
MO-PU-75
HUB-MEDIM-05
Americký světlý ale se stal ikonou řemeslných pivovarů v Americe v osmdesátých letech minulého století. Toto pivo vyniká výraznou hořkou chutí, která je pro tento pivní styl...
KY-MO-PL
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-MA-PLE
Bugr je šarpej, který miluje pivo a nesnáší procházky v dešti. Když je venku pod psa, není nad to, dát si pořádnou, poctivě uvařenou hořkou dvanáctku. Bugra si zamiluješ na...
TW-BUGR
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-PLE
Vhodné pro vás, kteří nemusíte při sportu limču - turisti, cyklistiki, fotbali a vyznavači jiných míčových sportů, prostě Vy všichni, kteří jste rádi v pohybu, ochutnejte...
HO-SV-PET
Nepasterované pivo: Čerstvá chuť přírody
Úvod
Nepasterované pivo je nápoj, který si zachovává autentickou a čerstvou chuť přírody. Na rozdíl od pastovaných piv, která procházejí tepelnou úpravou k zajištění jejich trvanlivosti, je nepasterované pivo vyrobeno s důrazem na zachování přirozených chutí a živých kvasinek. V tomto článku si prohlédneme proces výroby nepasterovaného piva, jeho charakteristické rysy a proč je oblíbeným výběrem mezi milovníky autentických pivních zážitků.
#showmore#
Výrobní proces nepasterovaného piva
Nepasterované pivo je vyráběno s důrazem na co nejmenší zásahy do přirozeného procesu vaření. Po fermentaci sladu se nepasterované pivo nevystavuje vysokým teplotám, jak je tomu u pastovaných piv. To umožňuje, aby se zachovaly cenné živé kvasinky, které dodávají pivu jeho specifické aroma a chuť. Po dokončení fermentace je nepasterované pivo okamžitě stáčeno do lahví nebo sudů, aby se udržela jeho čerstvá chuť.
Charakteristické rysy nepasterovaného piva
Nepasterované pivo má několik charakteristických rysů, které ho odlišují od pastovaných piv:
-
Čerstvá chuť: Nepasterované pivo má čerstvou chuť, která si uchovává všechny přirozené chutě a vůně surovin použitých při vaření.
-
Živé kvasinky: Díky absenci vysokých teplot při výrobě si nepasterované pivo uchovává živé kvasinky, které dodávají pivu živost a autenticitu.
-
Osvěžující pocit: Nepasterované pivo má často osvěžující a lehký charakter, což je ideální volba pro milovníky přírodních a nenaléhavých pivních zážitků.