Výčepní zařízení
Jak vybrat domácí výčepní zařízení?
Nepodceňte výběr domácího výčepu a vybírejte, porovnávejte a zkoumejte, abyste si koupili výrobek, který bude přesně sedět vašim potřebám. Existuje celá řada technických parametrů, a i když o některých třeba ani nevíte, mohou v budoucnu výrazně ovlivnit to, jak budete se svým domácím výčepem spokojeni.
Doba nachlazení nápoje
Jedna ze zásadních vlastností chladiče, která zaručuje, že je nápoj vychlazený několik minut po zapnutí přístroje a zároveň ovlivňuje udržení konstantní teploty při čepování. Děje se to díky unikátní konstrukci chladícího bloku s perfektně vyladěným chladícím okruhem.
Průměr chladící smyčky a objem chladícího bloku
Délka a průměr chladící smyčky (které přímo určují objem chladícího bloku) určují, za jak dlouho od zapnutí přístroje můžete mít optimálně vychlazený nápoj pro podávání a zároveň také udržení konstantní teploty v případě čepování více nápojů v krátkém čase najednou. Tyto údaje přímo ovlivňují rychlost nachlazení nápoje.
#ShowMore#
Průběžný chladící výkon
Průběžný chladící výkon udává, kolik litrů vychlazeného nápoje za hodinu lze konkrétním chladičem načepovat.
Nastavení a tlak vzduchového kompresoru
Ke správnému načepování piva potřebuje chladič buď kompresor nebo lahev naplněnou CO2 či jiným potravinářským plynem (plyn se využívá zejména při kontinuálním naražení sudu). Většina z vás ale ocení vestavěný vzduchový kompresor (přenosné chladiče s vestavěným kompresorem mají podíl 95 % ze všech prodaných přenosných chladičů). Pak stačí kompresor zapnout a o nic víc se nemusíte starat.
Celková výbava a praktičnost (odkapní miska, klič na kohouty)
Je důležité a praktické vědět, co vše si s chladičem kupujete, a jestli je v balení všechno pro to, abyste ho mohli ihned uvést do provozu a nemuseli si nic dokupovat.
Hmotnost a velikost chladiče
Společnost Lindr vyrábí výčepy už 30 let (přenosné 20 let). Neustále své výrobky inovují tak, aby co nejlépe optimalizovali vnitřní uspořádání chladiče a tím i jeho hmotnost a velikost.
Bezpečnost a certifikace
Bezpečnostní normy jsou poměrně přísné a výrazně ovlivňují uspořádání uvnitř chladiče. Požadavky norem prochází vývojem, takže je nutné vždy po několika letech provést všechny certifikace znovu a případně upravit chladiče tak, aby jim odpovídaly. To je mimořádně finančně, časově i technologicky náročné a prakticky to zvládnou jen největší hráči na trhu.

Naražeč na Pet lahve / Sanitační adaptér Pet 9,5 x 8 mm s připojovacími rychlospojkami 9,5mm (pivo) a 8mm (vzduch). Tělo naražeče je vyrobeno z kvalitního potravinářského...

Naražeč na Pet lahve / Sanitační adaptér Pet 9,5 x 9,5 mm s připojovacími rychlospojkami 9,5mm (pivo) a 9,5mm (vzduch). Tělo naražeče je vyrobeno z kvalitního potravinářského...