Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně lesklými...
BAK-2210611/006
Spodně kvašený světlý ležák. Receptura nového silnějšího Čurdova ležáku se odvíjí od starší, oblíbené „jedenáctky“. Milan Čurda si osobně v pivovaru vybírá tank, ze kterého bude...
ROH-CL-05
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
423
11 stupňové středně až hluboce prokvašené pivo s plnou chutí.
NYM-PJ-05
POL-OTA-05
Speciální světlé pivo bohaté chuti, s nádechem chmelové hořkosti a doznívajícím podtónem lesního medu.
BAK-2210311/002
Tradiční ležák s bohatou pěnou, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití.
ROH-SJ-05
Světlý ležák uvařený pro milovníky piv s vyšší hořkostí. Světlý ležák uvařený pro milovníky piv s vyšší hořkostí. Silný říz a výrazné chmelové aroma umocňují osobitost tohoto...
1350
Slavičínská 11° - pivo světlý ležák z produkce minipivovaru HRÁDEK Slavičín s obsahem alkoholu 4,6% obj. Vysoce pitelné pivo vařené tradiční metodou - doporučujeme ochutnat!
HR-11-05
11° světlý ležák z produkce pivovaru Hubertus Kácov je charakteristická mírně zakalenou zlatavou barvou, chmelovou vůní a střední hořkostí, která je velmi příjemná a jemně...
HUB-MEDIM-05
Středně prokvašený Poutník 11° je vařen bez přidávání cukru. Toto nepasterizované pivo se vyznačuje střední plností, s příjemně jemnou hořkostí a středním řízem. Chuť je lahodná...
PO-11-05
BAK-2290011/003
RO-11-VE
Pivo Petra Voka
Dřívější označení speciální řezané Třináctka. Polotmavé pivo Petra Voka: Ideální nápoj pro ty, kteří mají rádi tmavší piva. Pivo Petra Voka má 5,3% objemových...
840
POL-ZAVIS-05
Jedinečné nealkoholické za studena chmelené světlé pivo. Jeho vyvážená chuť je dána dokonalým spojením sladového základu vařeného s vysoce kvalitním chmelem a sušených...
BA-NE-PL
Plná chuť a příjemná hořkost je cítit v každém doušku.Optimální pro vzácné okamžiky pohody a klidu. Při této skutečné „dvanáctce“ nejlépe vychutnáte svou oblíbenou pečeni,...
ROH-D-05
Světlé výčepní pivo, do kterého v pivovaru Primátor Náchod dostali maximum sladové plnosti a chmelové hořkosti. Pivo je vyrobeno původním českým klasickým způsobem „na tři...
PRI-AN-05
PAR-PORT-05
India Pale Lager - kombinuje dva pivní styly – ležák a IPA. Infuzně vařený ležák, na varně chmelený novými českými a za studena americkými odrůdami chmele. Nefiltrované,...
PRI-TCH-05
Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně lesklými...
BA-ZS-PL
OR-12-1L
498
ROH-CHB-05
Pivo připravené podle vlastní receptury dlouholetého vrchního sládka a prezidenta pivovaru Chodovar pana Jiřího Plevky st. Toto pivo je skutečným prezidentem světlých ležákových...
555
ROH-P-05
BAK-2210211/005
PEL-LP-05
Světlý ležák s hustou, krémovou pěnou, střední plností a vyváženou hořkostí. Vyrábí se z nejkvalitnějších surovin a zraje v ležáckých sklepech při nízkých teplotách. Vaří se...
REB-VOT-05
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
630
PR-ME-13
Silné pivo charakteristické hustou bílou pěnou, vyšší hořkostí a harmonickou plnou chutí. Pivo je vařeno z českých sladů tradičním dvourmutovým způsobem. Od jiných piv se...
REB-SS-05
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s jemnou hořkostí.
CHOD-ZAM-SPEC-05
KRAK-11-05
FER-PREM-05
Prémiové středně až hluboce prokvašené pivo s vysokým řízem a bohatou pěnivostí. Charakteristická je plná mírně nasládlá chuť s příjemně hořkým dozníváním.
NYM-FL-05
Dřívější označení Dvanáctka.Vlajková loď pivovaru. Jedná se o ležák obsahující 5% objemových alkoholu, v jehož chuti a vůni je optimálně vyvážená příjemná středně intenzivní...
837
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-1L
KRA-12-05
BAK-2210511/003
RE-ZE-5L
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
HUB-PREM-05
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost,...
KO-VC-PET
Novinka
Regent Lemon Free
Regent Lemon Free je jedinečné spojení nealkoholického piva a citronové esence. Proto je jedním z mála nealkoholických beermixů a je vhodný i pro řidiče. Jeho...
REG-LEM-PL
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-12S-1L
Co je Spodně kvašené pivo?
Spodně kvašené pivo, také známé jako "dole kvašené pivo", je tradiční české pivo, které se vaří již po staletí pomocí specifického spodního kvašení. Na rozdíl od svrchně kvašených piv, která jsou kvašena při vyšších teplotách, prochází Spodně kvašené pomalým a studeným kvašením při nižších teplotách. Tato jedinečná technika propůjčuje pivu hladkou a čistou chuť s osvěžující křehkostí, která potěší každého labužníka.
#showmore#
Výrobní proces
Vaření Spodně kvašeného piva je umění, které vyžaduje přesnost a trpělivost. Výrobní proces začíná pečlivým výběrem surovin, včetně sladového ječmene, vody, chmele a kvasnic. Český chmel je znám svou vynikající kvalitou, která přispívá k charakteristické hořkosti a vůni piva.
Jakmile jsou ingredience připraveny, výrobní proces zahrnuje rmutování, louhování, vaření a chlazení mladiny před důležitými fázemi kvašení a zrání. Během kvašení přeměňují kvasnice cukry na alkohol a oxid uhličitý, a pivo vyvíjí své charakteristické chutě. Zrání pak umožňuje pivu dosáhnout svého plného potenciálu, zdokonaluje chuť a zvyšuje její složitost.
Historie Spodně kvašeného piva
Historie Spodně kvašeného piva je pevně spjata s českou kulturou a dědictvím. Sleduje své kořeny až do středověku, kdy čeští sládci zdokonalovali umění spodního kvašení. Během staletí se tento druh piva stal symbolem české národní hrdosti a oblíbenou součástí společenských setkání a festivalů.