Světlé výčepní pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti, světlé zlatavé barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí. Receptura piva Pražačka vychází z piv, která se v Čechách vařila...
BA-PR-5L
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
630
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Prémiový zelený ležák, který vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční...
KO-ZEL-PET
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-SO
Tradiční ležák s bohatou pěnou, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití.
ROH-SJ-05
498
Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně lesklými...
BAK-2210610/001
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
423
Spodně kvašený světlý ležák s obsahem alkoholu 4,5% obj. V chuti jsou krásně znát slady i hořčiny, přičemž hořčiny jsou dominantní, ale nepřehnané, zkrátka tak akorát. Vysoce...
597
Spodně kvašený světlý ležák. Receptura nového silnějšího Čurdova ležáku se odvíjí od starší, oblíbené „jedenáctky“. Milan Čurda si osobně v pivovaru vybírá tank, ze kterého bude...
ROH-CL-05
Chuť vyvážené hořkosti v harmonii s lahodnou plností, chmelovou vůní a bohatou pěnou je charakteristická pro jedenáctku Bernard.
BE-11-5L
POL-OTA-15
Tento tradiční jihočeský ležák se vyznačuje velmi plnou chutí, typickou sladovou vůní a jemnou hořkostí.
PL-12-PL
Slova sládka Petra Hauskrechta: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady...
HA-11-PET2
Tradiční český ležák připravovaný klasickou technologií z vlastního sladu, žateckého chmele a pramenité vody. Delší doba zrání dává pivu Konrad 11° sametově jemnou a lahodně...
KON-11-05
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-MA-PET
Pivo doplněné jemným chuťovým tónem místního Kyjovského medu. Pozitivně působí nejenom na chuťové pohárky, ale také díky šetrnému technologickému postupu výroby obohacuje příjem...
KY-MED-5L
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-11-PET
Novinka
Spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu s příjemnou sladovou chutí a výrazným dlouhotrvajícím hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití....
LU-12-1L
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele....
KY-11-5L
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-12S-1L
POL-OTA-30
Tento prvotřídní český ležák se vyznačuje příjemnou výraznouhořkostí a plností, vysokým řízem a výbornou pěnivostí. Při jehovýrobě používáme hlávkový žatecký chmel, který dodává...
RY-12-PL
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-12-PET
+ Dárek zdarma
Degustační sada - 4x Kyjov 1l Pet
Výběr 4 druhů piv z produkce minipivovaru Kyjovský pivovar + nečekaně dobré pochutiny k pivu od malých, ale domácích výrobců dobrůtek. Zkrátka...
SP-4-KYJ
Tradiční český ležák připravovaný klasickou technologií z vlastního sladu, žateckého chmele a pramenité vody. Delší doba zrání dává pivu Konrad 11° sametově jemnou a lahodně...
KO-11-PL
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost,...
KO-VC-PET
Altenberg 12° premiový ležák.
HO-ALT-PET
MA-11-PET
Novinka
Spodně kvašené nefiltrované a nepasterované silné plné speciální pivo s dokonalým dlouhotrvajícím hořkým dozvukem umocněným studeným chmelením, vybízejícím k dalšímu napití....
LU-IPL-1L
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-11-1L
Vilík 12° - 1l Pet
Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované.
Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem. Výsledkem...
KY-VIL-1L
Středně prokvašený Poutník 11° je vařen bez přidávání cukru. Toto nepasterizované pivo se vyznačuje střední plností, s příjemně jemnou hořkostí a středním řízem. Chuť je lahodná...
PO-11-05
Vhodné pro vás, kteří nemusíte při sportu limču - turisti, cyklistiki, fotbali a vyznavači jiných míčových sportů, prostě Vy všichni, kteří jste rádi v pohybu, ochutnejte...
HO-SV-PET
Jedinečné nealkoholické za studena chmelené světlé pivo. Jeho vyvážená chuť je dána dokonalým spojením sladového základu vařeného s vysoce kvalitním chmelem a sušených...
BA-NE-PL
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-1L
HR-11-20
HO-10-15KEG
Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně lesklými...
BAK-2210611/006
Kyjovský prémiový ležák je vařený tradičním způsobem na dva rmuty. Šestitýdenní zrání tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost...
KY-12-1L
Jejich Galánka je světlá desítka, plná chuti a hořkosti akorát, je jak malovaná na uhašení žízně. Svoje jméno nosí na počest všem fanouškům Jarošovského pivovaru.
JA-GA-PET
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-PL
Regent Kníže
Momentálně nedostupné (nastavte si hlídání dostupnosti)
REG-K-05
Krušnohor Jedenáctka ihned zaujme svou světle zlatavou barvou a příjemným chmelovým aroma žateckého chmele. Po napití pak objevíte její lehčí až středně plné tělo a mírně vyšší...
KRU-11-PET
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s jemnou hořkostí.
CHOD-ZAM-SPEC-05
11° světlý ležák. Příjemně pitelné, jednoduché pivo s umírněným chmelením. Věrné přeodbrazu klasického českého ležáku přístupného všem konzumentům.
MO-PU-75
RY-11-PL
Co je Spodně kvašené pivo?
Spodně kvašené pivo, také známé jako "dole kvašené pivo", je tradiční české pivo, které se vaří již po staletí pomocí specifického spodního kvašení. Na rozdíl od svrchně kvašených piv, která jsou kvašena při vyšších teplotách, prochází Spodně kvašené pomalým a studeným kvašením při nižších teplotách. Tato jedinečná technika propůjčuje pivu hladkou a čistou chuť s osvěžující křehkostí, která potěší každého labužníka.
#showmore#
Výrobní proces
Vaření Spodně kvašeného piva je umění, které vyžaduje přesnost a trpělivost. Výrobní proces začíná pečlivým výběrem surovin, včetně sladového ječmene, vody, chmele a kvasnic. Český chmel je znám svou vynikající kvalitou, která přispívá k charakteristické hořkosti a vůni piva.
Jakmile jsou ingredience připraveny, výrobní proces zahrnuje rmutování, louhování, vaření a chlazení mladiny před důležitými fázemi kvašení a zrání. Během kvašení přeměňují kvasnice cukry na alkohol a oxid uhličitý, a pivo vyvíjí své charakteristické chutě. Zrání pak umožňuje pivu dosáhnout svého plného potenciálu, zdokonaluje chuť a zvyšuje její složitost.
Historie Spodně kvašeného piva
Historie Spodně kvašeného piva je pevně spjata s českou kulturou a dědictvím. Sleduje své kořeny až do středověku, kdy čeští sládci zdokonalovali umění spodního kvašení. Během staletí se tento druh piva stal symbolem české národní hrdosti a oblíbenou součástí společenských setkání a festivalů.