Kojetínský Parohatej 11° - Pet 1l
Kód: KO-PAR-PETSouvisející produkty

Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů. Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl...

Spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu s příjemnou sladovou chutí a výrazným dlouhotrvajícím hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití....

Jako každý šohaj má ten náš plné tělo a sílu. Voní hezký po citrusách, je čtyřikrát chmelený a aj za studena chmelem Kazbek a Vital.

Dopplebock je pivo zlaté barvy, jehož předností je výrazná chuť sladu. Chmel pozvolně doznívá. Výrazné tóny chutinenechají pochybovat o vysokém obsahu alkoholu tohoto pivního...

Světlé, svrchně kvašené pivo. Ochucené pečenou muškátovou dýní a směsí koření, typickou pro americký dýňový koláč. Tedy skořicí, muškátovým oříškem a zázvorem. Hořkost je nízká...

Topolské výčepní pivo vás příjemně překvapí svojí plností a chmelově výrazným projevem. V nabídce jde o nejvíce hořký mok, který zahání žízeň s chutí opravdového piva.

Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...

Vilík 12° - 1l Pet Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované. Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem. Výsledkem...

Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.



Pšeničné bílé pivo má u nás dlouhou historii. V 15. a 16. století bylo dokonce pivem nejrozšířenějším, a proto se České země nazývaly krajinou bílého piva. Název bílé pivo je...

Světlý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák lahodné chuti vařený na vyšší hořkost ze sladu z vlastní humnové sladovny a žateckého chmele Vital. Charakterové vlastnosti: plná...

V pivovaru používají obvykle dvourmutový způsob vaření piva s kvašením v otevřených spilkách a s dokvašováním v ležáckých tancích při teplotě 2°C.Pro výrobu spodně kvašených piv...
Detailní popis produktu
Pet láhev 1l - Parohatej 11°
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo město právo vařit pivo od dalšího z Pernštejnů Vojtěcha v pivovaru Městském (zvaném též horní). Tento se nacházel v místě dnešního hotelu Pivovar a činnost ukončil v roce 1913. Roku 1720 byl vystavěn a zprovozněn na dnešním Tržním náměstí Panský pivovar (zvaný rovněž dolní), jenž měl i svoji sladovnu. Zde se pivo vařilo do roku 1884, tedy po dobu půl druhého století působily v Kojetíně pivovary dva. Po 109-ti letech nepřízně osudu a strádání, kdy byli místní pivaři odkázáni na dovoz piva cizího, se rozhodla skupina přátel učinit přítrž tomuto neutěšenému stavu, a v roce 2022 opět obnovila výrobu piva kojetínského přestavbou původní Orlovny, později kina a Bowling city na Měšťanskou besedu, jejíž součástí je i Měšťanský pivovar Kojetín.
Parametry produktu Parohatej 11°:
- Stupňovitost: 11,2% EPM
- Obsah alkoholu: 4,4% obj.
- Hořkost IBU: Pivovar neuvádí
- Barva EBC: Pivovar neuvádí
- Kvašení: spodní
Složení produktu Parohatej 11°:
Balení:
- Pet láhev 1l
Adresa: Kroměřížská 109, Město, 752 01 Kojetín
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pet láhev 1l |
---|---|
Druh piva: | Světlý ležák, Spodní kvašení, Extra hořký, Filtrované, Pasterizované |
Objem: | 1L |
Pivovar: | Měšťanský pivovar Kojetín |
Stupňovitost: | 11% EPM |

Tento ležák je vyroben dekokčním, jednormutovým způsobem, z Plzeňského světlého sladu a hlávkového poloraného Červeňáku, ležel přes 80 dní.

Z brutálního množství chmele na dry hop (Nelson sauvin a CRYO Cascade), autentické hanácké odrůdy sladu (Haná) a kvasinek z laboratoří pivovaru Rotor jsme společně s „Vetym“ z...

Vilík 12° - 0,5l Plech Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované. Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem....

Doppelbock je typickým příkladem piva co by tekutého chleba. Jedná se o spodně kvašený styl piva s vysokou plností. Chuťově bohatému sladovému tělu dominuje...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.