Světlé výčepní pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti, světlé zlatavé barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí. Receptura piva Pražačka vychází z piv, která se v Čechách vařila...
BA-PR-5L
Tradiční středně až hluboce prokvašené výčepní pivo s vyváženou chutí a jemnou hořkostí. Příjemný říz a čistá vůně zaručují osvěžující chuť.
633
Pro žito je typické, že se jedná o chuťově velmi výraznou obilninu. Charakteristická chuť žitného piva vede k lehké a osvěžující povaze, která je vyvážena chmelovou hořkostí....
KY-KA-5L
Novinka
Platan Desítka se vyrábí podle originální receptury z pečlivě vybraných surovin. Použitím tradičních kvasnic získává toto pivo vyšší plnost chuti, jemnou hořkost a kvalitní říz.
PL-10-PL
Pro žito je typické, že se jedná o chuťově velmi výraznou obilninu. Charakteristická chuť žitného piva vede k lehké a osvěžující povaze, která je vyvážena chmelovou hořkostí....
KA-10-1L
Světlé výčepní pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti, světlé zlatavé barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí. Receptura piva Pražačka vychází z piv, která se v Čechách vařila...
BA-PR-PL
BAK-2210531/009
Základem je světlé výčepní pivo vařené tradičním českým dvourmutovým způsobem z ječného sladu, kvalitního chmele, především žateckých odrůd a vlastní pramenité vody. Kvasí se v...
ROH-CHB-05
Session IPA s výraznou chmelovou chutí a aroma, ovšem s nižším obsahem alkoholu. Za studena chmeleno novozélandskou odrůdou Moutere, která tomuto lehkému ale dodává intenzivní...
KO-FR-PET
RE-TR-20
Čerstvé, přírodní světlé filtrované i nefiltrované, nepasterované pivo vařené dle tradiční receptury.
HO-10-1L
BAK-2210511/003
Topolské výčepní pivo vás příjemně překvapí svojí plností a chmelově výrazným projevem. V nabídce jde o nejvíce hořký mok, který zahání žízeň s chutí opravdového piva.
TO-11-PET
REG-TR-05
REG-SV-05
Klasická desítka bývá často zapomenuta ve stínu ležáků, speciálů a oblíbených jedenáctek. Za nás je to velká škoda, protože naše Desítka byla vždy poctivá se stupňovitostí přes...
SV-DE-05
Dřívější označení Jedenáctka.
Toto třeboňské výčepní pivo je to nejsilnější, jaké legislativa dovoluje - původní extrakt se blíží 11 stupňům, a má tudíž optimálně skloubenou...
RE-TR-PL
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele....
KY-11-5L
POU-10-30
RO-Y-5L
PO-10-30
KY-MH-1L
Toto třeboňské výčepní pivo je to nejsilnější, jaké legislativa dovoluje - původní extrakt se blíží 11 stupňům, a má tudíž optimálně skloubenou chuť blížící se pivu silnějšímu,...
TR-50-KEG
RE-BROD-20
REB-HT-20
LU-10-10KEG
LU-10-15KEG
LU-10-20KEG
LU-IPL-10KEG
HO-10-15KEG
KY-KA-10KEG
KR-10-30L
RE-TR-10
RO-PO-30
ZA-PL-30
LU-10-30KEG
REB-HT-30
RO-Y-30
BA-10-30
ROH-P-05
RE-BROD-05
FER-VYCEP-05
KO-10-PL
POL-HRAD-05
NYM-PD-05
NYM-VYC-05
PEL-PV-05
Co je Světlé výčepní pivo?
Světlé výčepní pivo je typickým českým světlým ležákem s nízkým obsahem alkoholu. Pochází z České republiky, konkrétně z Čech, a je jedním z nejoblíbenějších piv v zemi. Jde o tradiční spodně kvašený ležák, který se vyznačuje svou jemnou chutí, osvěžujícím charakterem a dobře vyváženým prostorem. Název "výčepní" odkazuje na to, že je často servírován čepovaný přímo z tanku nebo sudu v hospodách.
#showmore#
Historie Světlého výčepního piva
Historie Světlého výčepního piva sahá až do středověku, kdy české země začaly intenzivně produkovat pivo. První písemná zmínka o tomto druhu piva pochází z 13. století. V průběhu staletí se pivo stalo součástí české kultury a tradice, až se stalo neodmyslitelnou součástí životního stylu Čechů.
Ingredience a příprava
Světlé výčepní pivo je vyrobeno z vysoce kvalitních surovin. Základní složkou je slad, který dodává pivu charakteristickou sladovou chuť. Dalšími klíčovými ingrediencemi jsou chmel a voda. Proces vaření piva probíhá několika fázemi, včetně kvašení a ležení, což přispívá k jeho jemné a vyvážené chuti.
Pohled na různé varianty
Existuje několik variant Světlého výčepního piva, které se liší v chuti, obsahu alkoholu a charakteru. Některé z nich mohou být bohatší na sladové tóny, zatímco jiné mohou mít vyšší hořkost díky použití specifických druhů chmele. Některé verze jsou také speciálně upraveny pro zvláštní příležitosti nebo sezónní období.