Nefiltrované pivo
Zažijte jedinečnou chuť nefiltrovaného piva!
Hledáte pivo, které se liší od mainstreamových značek? Vyzkoušejte Nefiltrované pivo! Toto řemeslné pivo se vyrábí jedinečným procesem vaření, jehož výsledkem je nefiltrované, nepasterizované a přirozeně zakalené pivo.
#showmore#
Pivo je vařeno pouze z vysoce kvalitních surovin, které jsou pečlivě vybírány tak, aby byla zajištěna dokonalá rovnováha chuti a vůně. Výsledkem je bohaté, plné pivo s výrazným chuťovým profilem, které ocení milovníci piva.
Degustační sada - 4x Kyjov 1l Pet Výběr 4 druhů piv z produkce minipivovaru Kyjovský pivovar + nečekaně dobré pochutiny k pivu od malých, ale domácích výrobců dobrůtek. Zkrátka...
Primátor Tchyně India Pale Lager - kombinuje dva pivní styly – ležák a IPA. Infuzně vařený ležák, na varně chmelený novými českými a za studena americkými odrůdami chmele....
Dopplebock je pivo zlaté barvy, jehož předností je výrazná chuť sladu. Chmel pozvolně doznívá. Výrazné tóny chutinenechají pochybovat o vysokém obsahu alkoholu tohoto pivního...
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým...
Nefiltrované pivo
Úvod
V posledních letech prochází svět pivního pití pozoruhodnými změnami směrem k řemeslným pivům a uměleckým výtvorům. Jedním z typů piva, které si získalo popularitu, je "Nefiltrované pivo". S jeho charakteristickou chutí a spojením s českou tradicí vaření se nefiltrované pivo stalo oblíbeným mezi milovníky piva. V tomto článku se budeme věnovat světu Nefiltrovaného piva, prozkoumáme jeho vaření, chuťové profily, zdravotní přínosy a mnohem více.
#showmore#
Co je Nefiltrované pivo?
Nefiltrované pivo, jak již název napovídá, je pivo, které nepodstoupilo filtraci, která se běžně používá u masově vyráběných piv. Na rozdíl od svých filtrovaných protějšků si nefiltrované pivo zachovává kvasinky a sediment, což mu dodává kalný vzhled. Tato kalnost je charakteristickým rysem Nefiltrovaného piva a zároveň jeho kouzlem. Navíc kvasinky přítomné v nefiltrovaném pivu i po lahvování pokračují v procesu kvašení, což zvyšuje jeho chuťové vlastnosti.
Výrobní proces
Výroba Nefiltrovaného piva zahrnuje pečlivý vařební proces. Mistři pivovarnictví používají tradiční techniky a kvalitní suroviny pro vytvoření tohoto jedinečného piva. Výroba začíná drcením sladu, který je poté smíchán s vodou a vařen. Během varu jsou přidávány chmely, které přispívají k hořkosti a vůni piva. Po vaření se směs ochladí, přidá se kvasnice a začíná fermentace. Na rozdíl od filtrovaného piva prochází nefiltrované pivo sekundární fermentací, což zvyšuje jeho chuťové vlastnosti a texturu.
Bohatá historie nefiltrovaného piva
Nefiltrované pivo má bohatou historii hluboce zakotvenou v české pivařské kultuře. Staletí bylo vaření piva nedílnou součástí českého života a nefiltrované pivo sehrálo v této tradici významnou roli. Vařené s vášní a oddaností se stalo nefiltrované pivo symbolem řemeslného umění a autenticity, a jeho dědictví pokračuje dodnes.
Chuťové profily Nefiltrovaného piva
Chuť Nefiltrovaného piva je pro patro pravým dobrodružstvím. Chlubí se robustním plným tělem a bohatým pocitem v ústech. Přítomnost kvasinek dodává jemnou ovocnou nebo kořeněnou příchuť, v závislosti na složení piva. Kromě toho přirozená karbonizace nefiltrovaného piva nabízí osvěžující perlivost, čímž se stává vynikající volbou v teplých letních dnech nebo jako doplněk k srdnatým českým pokrmům.