Pro výrobu spodně kvašených piv používají pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používají různé...
SV-CIT-PET
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-5S
KY-MOS-5L
Pro žito je typické, že se jedná o chuťově velmi výraznou obilninu. Charakteristická chuť žitného piva vede k lehké a osvěžující povaze, která je vyvážena chmelovou hořkostí....
KA-10-1L
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-PET
+ Dárek zdarma
Degustační sada - 4x Kyjov 1l Pet
Výběr 4 druhů piv z produkce minipivovaru Kyjovský pivovar + nečekaně dobré pochutiny k pivu od malých, ale domácích výrobců dobrůtek. Zkrátka...
SP-4-KYJ
S naším Topolským ležákem rádi zapomenete na všední starosti. Jemná vůně a chuť, Žateckého poloraného červeňáku, Vás odnese do ráje žateckých chmelnic. Již při prvním pohledu na...
TO-12-PET
Slova sládka Petra Hauskrechta: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady...
HA-11-PET2
Topolská desítka je ideální pivo pro zahnání žízně. I přesto, že je to "pouze" desítka, jedná se pivo plné chutí. Sladovost i hořkost jsou v zájemné harmonii.
TO-10-PET
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-11-1L
555
Přemysl Otakar II. byl v letech 1253–1278 pátým českým králem z rodu Přemyslovců. V roce 1265 Přemysl Otakar II. založil na obchodní stezce spojující Prahu s moravskými centry...
POL-OTA-05
Svijanský Kníže je sváteční pivo, klasický zástupce svijanských světlých speciálů. Je vyráběný jako ležák, ale silnější, aby vynikly chutě a vůně typické právě pro ležáky. Hodně...
8103
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-PL
Čerstvé, přírodní světlé filtrované i nefiltrované, nepasterované pivo vařené dle tradiční receptury.
HO-10-1L
Americký světlý ale se stal ikonou řemeslných pivovarů v Americe v osmdesátých letech minulého století. Toto pivo vyniká výraznou hořkou chutí, která je pro tento pivní styl...
KY-MO-1L
Topolský světlý ležák - jedenáctka je výrazně chmelová až kořenitá. Použití méně tradičních českých chmelů Agnus a Rubín má za následek drsnější hořkost a celkový projev piva....
TO-S11-PET
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-12S-1L
JA-MA-PET
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s jemnou hořkostí.
CHOD-ZAM-SPEC-05
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří,...
MA-HO-PET
NYM-PJ-05
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-1L
Vilík 12° - 1l Pet
Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované.
Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem. Výsledkem...
KY-VIL-1L
Pouze čistá voda z beskydských hor, ječný slad a české chmely jsou obsaženy v našem Beskydském ležáku.
BE-11-PET
Pivo s jen zdánlivě podivným názvem… Jejich Kočkodan je ležák, pro nějž je charakteristická měděná barva s výraznou chuti vídeňského a bavorského sladu. Chmelové aroma a hořkost...
KO-PL-PET
Nejsilnější svijanský speciál. Pořád ho vyrábí jako ležák, a přesto, že je hodně silný, podařilo se jim ho vyladit tak, že není při prvním napití sladký a alkoholový a nepůsobí...
SV-BA-PL
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-PL
Americký světlý ale se stal ikonou řemeslných pivovarů v Americe v osmdesátých letech minulého století. Toto pivo vyniká výraznou hořkou chutí, která je pro tento pivní styl...
KY-MO-PL
Klasický ležák. Naladili ho tak, jak Vám nejvíc chutná: plný, hořký nefiltr, nepaster vařený na dva rmuty z rukou skutečného mistra. Samozřejmé prémiový!
MADC-12-PL
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s...
CHOD-ZAM-SPEC-06
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
HUB-PREM-05
NYM-BOG-05
Tento jantarový speciál zaručuje jedinečný zážitek. Vyniká sytou barvou, vyšší hořkostí s kořeněným charakterem a příjemným chmelovým dozníváním.
KO-HA-PET
Jarošovský Letňák je uvařen podle vlastní receptury ze tří druhů sladů a vybraných chmelů. Inspirací nám byl pivní styl summer ale. Je to letní pivo s vyšší...
JA-LE-PET
Prémiové středně až hluboce prokvašené pivo s vysokým řízem a bohatou pěnivostí. Charakteristická je plná mírně nasládlá chuť s příjemně hořkým dozníváním.
NYM-FL-05
13 stupňový polotmavý speciál, který přídavkem speciálního sladu získává příjemný karamelový nádech a sytou jantarovou barvu.
NYM-BAR-05
Prémiové středně až hluboce prokvašené pivo s vysokým řízem a bohatou pěnivostí. Charakteristická je plná mírně nasládlá chuť s příjemně hořkým dozníváním.
NYM-FL-BAS
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-MA-PLE
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-PLE
HUB-MEDIM-05
Lactobacily v akci! MadCat série těch správně kyselých piv. Čistý "Berliner", tropické Mango, Piña Coco a malinový Raspy.
MC-SO-075
Jejich prémiový ležák vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční technologií ze sladů z lokálních ječmenů z oblasti střední Hané, vyráběných v...
KO-RY-PET
Karel IV. byl zakladatelem hradu Twingenberg, který stával nad Bělkovickým údolím a který byl inspirací pro název našeho pivovaru. Proto se náš typicky český 11° ležák ani...
TW-KAREL
Klasická 12º s mírně vyšší plností a jemnou hořkostí, mimo české chmely podpořena malým přídavkem chmele Kazbek.
OR-12-1L
HAZY APA plná ovocných podtónů, chutí a emocí. Aroma připomíná mexickou kulturu plnou života a nezapomenutelná barevná díla Fridy Kahlo. Užij si Fridu!
TW-FRIDA
Nepasterované pivo: Čerstvá chuť přírody
Úvod
Nepasterované pivo je nápoj, který si zachovává autentickou a čerstvou chuť přírody. Na rozdíl od pastovaných piv, která procházejí tepelnou úpravou k zajištění jejich trvanlivosti, je nepasterované pivo vyrobeno s důrazem na zachování přirozených chutí a živých kvasinek. V tomto článku si prohlédneme proces výroby nepasterovaného piva, jeho charakteristické rysy a proč je oblíbeným výběrem mezi milovníky autentických pivních zážitků.
#showmore#
Výrobní proces nepasterovaného piva
Nepasterované pivo je vyráběno s důrazem na co nejmenší zásahy do přirozeného procesu vaření. Po fermentaci sladu se nepasterované pivo nevystavuje vysokým teplotám, jak je tomu u pastovaných piv. To umožňuje, aby se zachovaly cenné živé kvasinky, které dodávají pivu jeho specifické aroma a chuť. Po dokončení fermentace je nepasterované pivo okamžitě stáčeno do lahví nebo sudů, aby se udržela jeho čerstvá chuť.
Charakteristické rysy nepasterovaného piva
Nepasterované pivo má několik charakteristických rysů, které ho odlišují od pastovaných piv:
-
Čerstvá chuť: Nepasterované pivo má čerstvou chuť, která si uchovává všechny přirozené chutě a vůně surovin použitých při vaření.
-
Živé kvasinky: Díky absenci vysokých teplot při výrobě si nepasterované pivo uchovává živé kvasinky, které dodávají pivu živost a autenticitu.
-
Osvěžující pocit: Nepasterované pivo má často osvěžující a lehký charakter, což je ideální volba pro milovníky přírodních a nenaléhavých pivních zážitků.