498
594
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-SO
Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně lesklými...
BAK-2210610/001
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
630
Pivo připravené podle vlastní receptury dlouholetého vrchního sládka a prezidenta pivovaru Chodovar panaJiřího Plevky st.
624
Světlé výčepní pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti, světlé zlatavé barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí. Receptura piva Pražačka vychází z piv, která se v Čechách vařila...
BA-PR-5L
Tento tradiční jihočeský ležák se vyznačuje velmi plnou chutí, typickou sladovou vůní a jemnou hořkostí.
PL-12-PL
TRUT-KRAK-11-11
PR-11-15
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
423
Dřívější označení Jedenáctka.
Toto třeboňské výčepní pivo je to nejsilnější, jaké legislativa dovoluje - původní extrakt se blíží 11 stupňům, a má tudíž optimálně skloubenou...
RE-TR-PL
Novinka
Spodně kvašené nefiltrované a nepasterované silné plné speciální pivo s dokonalým dlouhotrvajícím hořkým dozvukem umocněným studeným chmelením, vybízejícím k dalšímu napití....
LU-IPL-1L
Novinka
Ležák ze čtyř druhů sladu, chmelený českými chmely Žatecký poloraný červeňák, Harmonie a Sládek, s láskou vařený v Řemeslném minipivovaru Dubňák v Dubňanech.
DU-D12-PET
Spodně kvašený světlý ležák. Receptura nového silnějšího Čurdova ležáku se odvíjí od starší, oblíbené „jedenáctky“. Milan Čurda si osobně v pivovaru vybírá tank, ze kterého bude...
ROH-CL-05
Jedinečné nealkoholické za studena chmelené světlé pivo. Jeho vyvážená chuť je dána dokonalým spojením sladového základu vařeného s vysoce kvalitním chmelem a sušených...
BA-NE-PL
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-MA-PET
Slova sládka Petra Hauskrechta: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady...
HA-11-PET2
Tradiční ležák s bohatou pěnou, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití.
ROH-SJ-05
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Prémiový zelený ležák, který vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční...
KO-ZEL-PET
Chovatel je pivo světle zlatavé barvy se střední příjemnou hořkostí, vyvážené sladové chuti a vyšším řízem. Ideální nápoj pro delší konzumaci nebo při domácích pracích.
KO-CHO-PET
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-12-PET
Topolský světlý ležák - jedenáctka je výrazně chmelová až kořenitá. Použití méně tradičních českých chmelů Agnus a Rubín má za následek drsnější hořkost a celkový projev piva....
TO-S11-PET
Míchaný nápoj ze spodně kvašeného piva ležák s příchutí citrónu, s příjemným řízem, hořkostí a plností klasicky vařených piv Litovel. Vyznačuje se osvěžující citronovou vůní a...
LI-CC-PL
Pivo připravené podle vlastní receptury dlouholetého vrchního sládka a prezidenta pivovaru Chodovar pana Jiřího Plevky st. Toto pivo je skutečným prezidentem světlých ležákových...
555
Pivo spytihněv je silné (14°) a speciálně chmelené. Na rozdíl od běžných piv je Spytihněv za studena dochmelován v ležáckém tanku. Nejedná se o dochmelování chmelový extraktem,...
KO-SP-PL
KA-11-15
Nefiltrovaná a nepasterovaná 12 je plné sladové pivo s výraznou hořkostí, vhodné pro náročnější pivaře i milovníky více chmelených piv.
BE-NE-20
Vilík 12° - 1l Pet
Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované.
Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem. Výsledkem...
KY-VIL-1L
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-12S-1L
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo...
KO-PAR-PET
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-11-1L
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s jemnou hořkostí.
CHOD-ZAM-SPEC-05
LU-15-AL
Tento prvotřídní český ležák se vyznačuje příjemnou výraznouhořkostí a plností, vysokým řízem a výbornou pěnivostí. Při jehovýrobě používáme hlávkový žatecký chmel, který dodává...
RY-12-PL
Novinka
Ležák českého typu s výraznou hořkostí, s láskou vařený v Řemeslném minipivovaru Dubňák v Dubňanech.
DU-D11-PET
Pivo je charakteristické jemně aromatickou hořkostí, vysokou pitelností, výborným řízem a pěnivostí. Při jeho vaření používámehlávkový žatecký chmel.
RY-11-PL
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost,...
KO-VC-PET
Novinka
Platan Desítka se vyrábí podle originální receptury z pečlivě vybraných surovin. Použitím tradičních kvasnic získává toto pivo vyšší plnost chuti, jemnou hořkost a kvalitní říz.
PL-10-PL
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo...
KO-PA-30KEG
POL-OTA-15
Kyjovský prémiový ležák je vařený tradičním způsobem na dva rmuty. Šestitýdenní zrání tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost...
KY-12-1L
Co je Spodně kvašené pivo?
Spodně kvašené pivo, také známé jako "dole kvašené pivo", je tradiční české pivo, které se vaří již po staletí pomocí specifického spodního kvašení. Na rozdíl od svrchně kvašených piv, která jsou kvašena při vyšších teplotách, prochází Spodně kvašené pomalým a studeným kvašením při nižších teplotách. Tato jedinečná technika propůjčuje pivu hladkou a čistou chuť s osvěžující křehkostí, která potěší každého labužníka.
#showmore#
Výrobní proces
Vaření Spodně kvašeného piva je umění, které vyžaduje přesnost a trpělivost. Výrobní proces začíná pečlivým výběrem surovin, včetně sladového ječmene, vody, chmele a kvasnic. Český chmel je znám svou vynikající kvalitou, která přispívá k charakteristické hořkosti a vůni piva.
Jakmile jsou ingredience připraveny, výrobní proces zahrnuje rmutování, louhování, vaření a chlazení mladiny před důležitými fázemi kvašení a zrání. Během kvašení přeměňují kvasnice cukry na alkohol a oxid uhličitý, a pivo vyvíjí své charakteristické chutě. Zrání pak umožňuje pivu dosáhnout svého plného potenciálu, zdokonaluje chuť a zvyšuje její složitost.
Historie Spodně kvašeného piva
Historie Spodně kvašeného piva je pevně spjata s českou kulturou a dědictvím. Sleduje své kořeny až do středověku, kdy čeští sládci zdokonalovali umění spodního kvašení. Během staletí se tento druh piva stal symbolem české národní hrdosti a oblíbenou součástí společenských setkání a festivalů.