Předprodej
Pivní adventní kalendář - sada 24 piv z pivovaru Regent. Dárek pro každého milovníka piva :-). Kalendář pro muže i kluky, radost zaručena!
AD-KA-RE
498
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
HUH-BAS
Světlé výčepní pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti, světlé zlatavé barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí. Receptura piva Pražačka vychází z piv, která se v Čechách vařila...
BA-PR-5L
RY-12-PL
594
RY-11-PL
Novinka
Spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu s výrazným dlouhotrvajícím hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití. Neváhejte ochutnat!
LU-11-1L
Novinka
Opravdový pivní zážitek, který každým douškem připomíná, proč právě český ležák dobyl svět. Bohatá plná chuť, nádherně zlatá barva, hustá krémová pěna, vysoký říz a výrazná...
PRI-11-PL
Topolská desítka je ideální pivo pro zahnání žízně. I přesto, že je to "pouze" desítka, jedná se pivo plné chutí. Sladovost i hořkost jsou v zájemné harmonii.
TO-10-PET
Novinka
Spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu s příjemnou sladovou chutí a výrazným dlouhotrvajícím hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití....
LU-12-1L
Světlý ležák, který vyniká příjemnou chmelovou a sladovou vůní. Pivo se vaří tradiční technologií, kvasí v otevřených spilkách a zraje při nízké teplotě v ležáckých sklepech. Je...
REB-XI-05
S naším Topolským ležákem rádi zapomenete na všední starosti. Jemná vůně a chuť, Žateckého poloraného červeňáku, Vás odnese do ráje žateckých chmelnic. Již při prvním pohledu na...
TO-12-PET
Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně lesklými...
BAK-2210610/001
Chovatel je pivo světle zlatavé barvy se střední příjemnou hořkostí, vyvážené sladové chuti a vyšším řízem. Ideální nápoj pro delší konzumaci nebo při domácích pracích.
KO-CHO-PET
LI-MO-05
Jedinečné nealkoholické za studena chmelené světlé pivo. Jeho vyvážená chuť je dána dokonalým spojením sladového základu vařeného s vysoce kvalitním chmelem a sušených...
BA-NE-PL
Novinka
Spodně kvašený, višní ochucený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu se sladovými ovocnými podtóny a krásně hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití....
LU-LOJ-1L
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-11-1L
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
423
Svijanský Kníže je sváteční pivo, klasický zástupce svijanských světlých speciálů. Je vyráběný jako ležák, ale silnější, aby vynikly chutě a vůně typické právě pro ležáky. Hodně...
8103
Tento prémiový ležák je typický svou jiskrnou zlatavou barvou a krémovou bílou pěnou. Ve vůni převládá jemná vůně chmele. Po napití pak pivu dominuje plné sladové tělo a jemný...
KRU-12-PET
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo...
KO-PAR-PET
Novinka
Prémiový ležák - vlajková loď náchodského pivovaru, kterou oceňují zákazníci více jak 30 zemí světa. Mistrovská ukázka pivovarského řemesla opírající se o výběr nejlepších...
PRI-PRE-PL
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-12S-1L
Novinka
Ležák českého typu s výraznou hořkostí, s láskou vařený v Řemeslném minipivovaru Dubňák v Dubňanech.
DU-D11-PET
Přemysl Otakar II. byl v letech 1253–1278 pátým českým králem z rodu Přemyslovců. V roce 1265 Přemysl Otakar II. založil na obchodní stezce spojující Prahu s moravskými centry...
POL-OTA-05
Kyjovský prémiový ležák je vařený tradičním způsobem na dva rmuty. Šestitýdenní zrání tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost...
KY-12-1L
Kdo jiný rozpozná kvalitu než pravidelný štamgast? Dudák 11 mezi našimi věrnými zákazníky dlouhodobě vede. Štamgastům chutná vybalancovaná střední hořkost, vychutnávají si vyšší...
DU-11-5L
PL-12-PL
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-11-PET
HR-11-05
PRI-PRE-05
Topolský světlý ležák - jedenáctka je výrazně chmelová až kořenitá. Použití méně tradičních českých chmelů Agnus a Rubín má za následek drsnější hořkost a celkový projev piva....
TO-S11-PET
Pivo s jen zdánlivě podivným názvem… Jejich Kočkodan je ležák, pro nějž je charakteristická měděná barva s výraznou chuti vídeňského a bavorského sladu. Chmelové aroma a hořkost...
KO-PL-PET
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří,...
MA-HO-PET
Jejich prémiový ležák vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční technologií ze sladů z lokálních ječmenů z oblasti střední Hané, vyráběných v...
KO-RY-PET
Vilík 12° - 1l Pet
Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované.
Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem. Výsledkem...
KY-VIL-1L
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
630
PRI-24-05
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-5S
ROH-SJ-05
Co je Spodně kvašené pivo?
Spodně kvašené pivo, také známé jako "dole kvašené pivo", je tradiční české pivo, které se vaří již po staletí pomocí specifického spodního kvašení. Na rozdíl od svrchně kvašených piv, která jsou kvašena při vyšších teplotách, prochází Spodně kvašené pomalým a studeným kvašením při nižších teplotách. Tato jedinečná technika propůjčuje pivu hladkou a čistou chuť s osvěžující křehkostí, která potěší každého labužníka.
#showmore#
Výrobní proces
Vaření Spodně kvašeného piva je umění, které vyžaduje přesnost a trpělivost. Výrobní proces začíná pečlivým výběrem surovin, včetně sladového ječmene, vody, chmele a kvasnic. Český chmel je znám svou vynikající kvalitou, která přispívá k charakteristické hořkosti a vůni piva.
Jakmile jsou ingredience připraveny, výrobní proces zahrnuje rmutování, louhování, vaření a chlazení mladiny před důležitými fázemi kvašení a zrání. Během kvašení přeměňují kvasnice cukry na alkohol a oxid uhličitý, a pivo vyvíjí své charakteristické chutě. Zrání pak umožňuje pivu dosáhnout svého plného potenciálu, zdokonaluje chuť a zvyšuje její složitost.
Historie Spodně kvašeného piva
Historie Spodně kvašeného piva je pevně spjata s českou kulturou a dědictvím. Sleduje své kořeny až do středověku, kdy čeští sládci zdokonalovali umění spodního kvašení. Během staletí se tento druh piva stal symbolem české národní hrdosti a oblíbenou součástí společenských setkání a festivalů.