RE-VEL-2L
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
423
Světlé výčepní pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti, světlé zlatavé barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí. Receptura piva Pražačka vychází z piv, která se v Čechách vařila...
BA-PR-5L
TRUT-KRAK-11-11
Spodně kvašený světlý ležák. Receptura nového silnějšího Čurdova ležáku se odvíjí od starší, oblíbené „jedenáctky“. Milan Čurda si osobně v pivovaru vybírá tank, ze kterého bude...
ROH-CL-05
Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně lesklými...
BAK-2210610/001
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-SO
Tradiční ležák s bohatou pěnou, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití.
ROH-SJ-05
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-PL
594
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-12-PET
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
630
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-11-PET
Pivo doplněné jemným chuťovým tónem místního Kyjovského medu. Pozitivně působí nejenom na chuťové pohárky, ale také díky šetrnému technologickému postupu výroby obohacuje příjem...
KY-MED-5L
Světlý ležák uvařený pro milovníky piv s vyšší hořkostí. Světlý ležák uvařený pro milovníky piv s vyšší hořkostí. Silný říz a výrazné chmelové aroma umocňují osobitost tohoto...
1350
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s jemnou hořkostí.
CHOD-ZAM-SPEC-05
Tento tradiční jihočeský ležák se vyznačuje velmi plnou chutí, typickou sladovou vůní a jemnou hořkostí.
PL-12-PL
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-1L
HR-11-05
Kyjovský prémiový ležák je vařený tradičním způsobem na dva rmuty. Šestitýdenní zrání tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost...
KY-12-5L
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří,...
MA-HO-PET
+ Dárek zdarma
Degustační sada - 4x Kyjov 1l Pet
Výběr 4 druhů piv z produkce minipivovaru Kyjovský pivovar + nečekaně dobré pochutiny k pivu od malých, ale domácích výrobců dobrůtek. Zkrátka...
SP-4-KYJ
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-PL
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
HUH-BAS
NY-JE-15L
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů.
Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl...
ZA-HO-1L
Poctivá jedenáctka, která se vyznačuje plnou chutí, typickou sladovou vůní, jemnou hořkostí a příjemným řízem. Název Platan získalo toto pivo díky překrásné trojité platanové...
PL-11-PL
Spodně kvašený světlý ležák s obsahem alkoholu 4,5% obj. V chuti jsou krásně znát slady i hořčiny, přičemž hořčiny jsou dominantní, ale nepřehnané, zkrátka tak akorát. Vysoce...
JK-20-PET
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele....
KY-11-5L
Tento prvotřídní český ležák se vyznačuje příjemnou výraznouhořkostí a plností, vysokým řízem a výbornou pěnivostí. Při jehovýrobě používáme hlávkový žatecký chmel, který dodává...
RY-12-PL
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů.
Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl...
ZA-HA-1L
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo...
KO-PAR-PET
Kyjovský prémiový ležák je vařený tradičním způsobem na dva rmuty. Šestitýdenní zrání tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost...
KY-12-1L
Prémiový ležák - vlajková loď náchodského pivovaru, kterou oceňují zákazníci více jak 30 zemí světa. Mistrovská ukázka pivovarského řemesla opírající se o výběr nejlepších...
PRI-PRE-05
Míchaný nápoj ze spodně kvašeného piva ležák s příchutí citrónu, s příjemným řízem, hořkostí a plností klasicky vařených piv Litovel. Vyznačuje se osvěžující citronovou vůní a...
LI-CC-PL
Tento prémiový ležák je typický svou jiskrnou zlatavou barvou a krémovou bílou pěnou. Ve vůni převládá jemná vůně chmele. Po napití pak pivu dominuje plné sladové tělo a jemný...
KRU-12-PET
Slova sládka Petra Hauskrechta: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady...
HA-11-PET2
Dřívější označení Jedenáctka.
Toto třeboňské výčepní pivo je to nejsilnější, jaké legislativa dovoluje - původní extrakt se blíží 11 stupňům, a má tudíž optimálně skloubenou...
RE-TR-PL
Pouze čistá voda z beskydských hor, ječný slad a české chmely jsou obsaženy v našem Beskydském ležáku.
BE-11-PET
Pivo Petra Voka
Dřívější označení speciální řezané Třináctka. Polotmavé pivo Petra Voka: Ideální nápoj pro ty, kteří mají rádi tmavší piva. Pivo Petra Voka má 5,3% objemových...
840
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-MA-PET
Krušnohor Jedenáctka ihned zaujme svou světle zlatavou barvou a příjemným chmelovým aroma žateckého chmele. Po napití pak objevíte její lehčí až středně plné tělo a mírně vyšší...
KRU-11-PET
Světlý ležák, který vyniká příjemnou chmelovou a sladovou vůní. Pivo se vaří tradiční technologií, kvasí v otevřených spilkách a zraje při nízké teplotě v ležáckých sklepech. Je...
REB-XI-05
Tento jantarový speciál zaručuje jedinečný zážitek. Vyniká sytou barvou, vyšší hořkostí s kořeněným charakterem a příjemným chmelovým dozníváním.
KO-HA-PET
Tradiční český ležák připravovaný klasickou technologií z vlastního sladu, žateckého chmele a pramenité vody. Delší doba zrání dává pivu Konrad 11° sametově jemnou a lahodně...
KO-11-PL
Novinka
Spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu s příjemnou sladovou chutí a výrazným dlouhotrvajícím hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití....
LU-12-1L
Středně prokvašený Poutník 11° je vařen bez přidávání cukru. Toto nepasterizované pivo se vyznačuje střední plností, s příjemně jemnou hořkostí a středním řízem. Chuť je lahodná...
PO-11-05
Pivo je charakteristické jemně aromatickou hořkostí, vysokou pitelností, výborným řízem a pěnivostí. Při jeho vaření používámehlávkový žatecký chmel.
RY-11-PL
Co je Spodně kvašené pivo?
Spodně kvašené pivo, také známé jako "dole kvašené pivo", je tradiční české pivo, které se vaří již po staletí pomocí specifického spodního kvašení. Na rozdíl od svrchně kvašených piv, která jsou kvašena při vyšších teplotách, prochází Spodně kvašené pomalým a studeným kvašením při nižších teplotách. Tato jedinečná technika propůjčuje pivu hladkou a čistou chuť s osvěžující křehkostí, která potěší každého labužníka.
#showmore#
Výrobní proces
Vaření Spodně kvašeného piva je umění, které vyžaduje přesnost a trpělivost. Výrobní proces začíná pečlivým výběrem surovin, včetně sladového ječmene, vody, chmele a kvasnic. Český chmel je znám svou vynikající kvalitou, která přispívá k charakteristické hořkosti a vůni piva.
Jakmile jsou ingredience připraveny, výrobní proces zahrnuje rmutování, louhování, vaření a chlazení mladiny před důležitými fázemi kvašení a zrání. Během kvašení přeměňují kvasnice cukry na alkohol a oxid uhličitý, a pivo vyvíjí své charakteristické chutě. Zrání pak umožňuje pivu dosáhnout svého plného potenciálu, zdokonaluje chuť a zvyšuje její složitost.
Historie Spodně kvašeného piva
Historie Spodně kvašeného piva je pevně spjata s českou kulturou a dědictvím. Sleduje své kořeny až do středověku, kdy čeští sládci zdokonalovali umění spodního kvašení. Během staletí se tento druh piva stal symbolem české národní hrdosti a oblíbenou součástí společenských setkání a festivalů.