Sanitace výčepních zařízení

Sanitace výčepního zařízení

Vlastníte přenosné výčepní zařízení a nemáte možnost chemické sanitace? Neváhejte se na nás obrátit. Sanitace provádíme na profesionálním zařízení Lindr SP Profi. Ideálně po předchozí domluvě.

Jak to funguje?

  1. Vaše přenosné výčepní zařízení nám po předchozí ústní či telefonické domluvě přivezete, a to včetně pivního a vzduchového vedení (hadic) a narážecí hlavy (nebo narážecích hlav, pokud vlastníte více druhů).
  2. My z něj demontujeme výčepní kohout a narážecí hlavu, které rozebereme do posledního dílu, dáme odmočit do sanitačního roztoku na dobu 12 hodin a poté dokonale pročistíme a propláchneme čistou vodou tak, aby na nich nezůstaly stopy po san. roztoku. Narážecí hlavu(y) vždy promažeme potravinářskou vazelínou, abychom zajistili dokonalé a pohodlné fungování při manipulaci.
  3. Samotný výčep pak propojíme se sanitačním přístrojem, vybaveným reverzním ventilem pro zpětnou cirkulaci čistícího roztoku se sanitační kuličkou pro dokonalé vyčištění nápojového vedení. Napřed proplachujeme čistou vodou, poté přidáváme sanitační roztok, který necháváme působit delší dobu, aby dostal čas na důkladné rozpuštění všech usazenin v celém oběhu výčepního zařízení. Poté dlouze proplachujeme čistou vodou, dokud není výčep dokonale zbaven stop po sanitačním roztoku.
  4. Nakonec k výčepu opět přimontujeme výčepní kohout a narážecí hlavu, zkontrolujeme a doladíme jejich funkčnost.
  5. V případě, že během výše popsaných úkonů zjistíme nějakou závadu, telefonicky vás o tom vyrozumíme a dohodneme se na případné nápravě. Např. výměna JQ spojek či pivního vedení.

Následně vás vyrozumíme o dokončení a možném vyzvednutí.

Proč sanitovat výčepní zařízení?

Jednoduše proto, aby vaše výčepní zařízení bylo vždy v perfektní kondici a pivo z něj vyčepované mělo ty nejlepší parametry. Více se dočtete níže v doporučení Domácí pivotéky.

Doporučeni Domácí pivotéky

  • výše popsanou chemickou sanitaci výčepního zařízení není třeba provádět po každé akci, každém vyčepovaném sudu piva. Bohatě postačí když tento proces absolvujete se svým výčepem jednou až dvakrát do roka, v závislosti na četnosti používání - nebojte se to s námi konzultovat!
  • k tomu, aby vaše výčepní zařízení bylo vždy v dobré kondici však doporučujeme (po každém použití, tedy po každé akci, resp. každém vyčepovaném sudu piva), abyste provedli proplach čistou vodou, a to za pomoci domácí sanitace pomocí některého z nabízených komponentů:
  • sanitaci za pomoci profesionálního zařízení Lindr SP Profi si ale nechejte minimálně jednou do roka určitě od nás udělat, ta se zkrátka nedá ničím nahradit

Cena

  • za uvedenou cenu 390 Kč vám provedeme sanitaci jednokohoutového výčepního zařízené vč. 1 narážecí hlavy
  • v případě, že budete chtít vyčistit další narážecí hlavy, účtujeme vždy 50 Kč/ks
  • cena za sanitaci dvojkohoutového zařízení je 590 Kč

Vlastníte nepřenosné výčepní zařízení?

Nepřenosné, myšleno zabudované, doma, v pergole, garáži, černé kuchyni apod. I pro vás jsme schopni po předešlé domluvě sanitaci výčepního zařízení zajistit. Cena se pak určuje podle počtu výčepních kohoutů, narážecích hlav a ujetých km z Domácí pivotéky k vám a nazpět. 

V případě jakýchkoliv nejasností nás neváhejte kontaktovat na tel. čísle 777 257 271.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.  

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení