Expedujeme každý den do 11:00. Zítra můžete mít balíček doma.

Slad

Slad se v Českých zemích začal používat v 10. století. Původně se používal jako sladidlo a také k dodání barvy piva. Od 14. století se začal používat jako zdroj cukru pro kvašení piva. V průběhu staletí se v České republice vyvinulo několik různých typů sladu.

Výroba sladu

Výroba sladu začíná sklízením ječmene, který se poté nechá klíčit. Během klíčení se v ječmeni aktivují enzymy, které rozkládají škrob na cukry. Po klíčení se ječmen suší a praží, čímž se získává slad. Různé typy sladu se liší stupněm pražení, což ovlivňuje chuť a barvu piva.

Typy sladu

Existují různé typy sladu, které se používají k výrobě piva. Základním typem je základní slad, který se používá jako zdroj cukru pro kvašení piva. Dále se používají specializované typy sladu, jako je karamelový slad, čokoládový slad a ražený slad. Každý typ sladu má své specifické vlastnosti, které ovlivňují chuť a barvu piva.

4 položek celkem
Slad Karamelový
94 Kč

Karamelový slad je speciální slad vyrobený ze zeleného sladu na pražiči. Používá se sypání takřka všech druhů piv a podle množství vnáší do chuti příjemnou karamelovou příchuť....

SLA-KAR
Slad Mnichovský
90 Kč
SLA-MNI
Slad Plzeňský
72 Kč

Plzeňský slad je vyráběn klasickou technologií na humnové sladovně v Záhlinicích. Je vhodný pro výrobu světlých piv plzeňského typu klasickým dvourmutovým postupem.

SLA-PLZ
Slad Vídeňský
80 Kč

Tvoří přechod mezi světlými a tmavými slady, je vhodný pro výrobu piv zlatavé barvy a plnosti chuti, pro sváteční piva.

SLA-VID
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.