PAR-PORT-05
Tmavé speciální pivo. Unikátní, jen těžce zařaditelné pivo do některé z pivních kategorií. Mimořádně silné pivo tmavě granátové barvy s výraznou nasládlou plnou chutí, sladovým...
PRI-24-05
Černý kůň pivovaru Herold Březnice. Velmi tmavé pivo s neobyčejnou plností, chlebnatostí a nenapodobitelnou hořkou chutí. Kombinace speciálních barevných sladů pivu dodává...
462
Spodně kvašené tmavé speciální silné pivo Irského typu.
HO-ST-1L
Irish Stout. Vyladěnou kombinací šesti druhů sladů vzniklo tmavé pivo irského typu plné harmonie i kontrastů. Jemné a intenzivní aroma oříšků, čokolády a karamele se snoubí a...
PRI-ST-05
Dokonale vyvážená hořká i sladká chuť dokreslená jemným karamelovým aroma typickým pro tmavá piva. Toto speciální pivo se výborně hodí ke společné konzumaci s partnerkou,...
ROH-TT-05
Míchaný nápoj ze spodně kvašeného piva ležák s příchutí citrónu, s příjemným řízem, hořkostí a plností klasicky vařených piv Litovel. Vyznačuje se osvěžující citronovou vůní a...
LI-CC-PL
MA-STO-075
Stout barikovaný na dubovém dřevě, které předtím bylo v dlouhém kontaktu s whisky. Tím získalo toho pivo ve vůni tóny vanilky i samotné whisky. Je to tmavé pivo s výraznou plnou...
KY-STOUT-1L
HR-KR-1L
ZAT-CED-05
RO-BARO-PET
VR-BI-05
MA-CST-75
TV-CE-75
TV-20-75
POL-ELI-05
ZAT-DL-05
Co je speciální pivo?
Speciální pivo, známé také jako speciál nebo premium pivo, je vysoce kvalitní a často originální druh piva, který se vyznačuje speciálními ingrediencemi a výrobními postupy. Toto pivo často nabízí jedinečnou chuťovou paletu a je oblíbenou volbou mezi znalci pivního umění.
#showmore#
Původ českého tmavého speciálního piva
Pivní tradice v České republice má dlouhou historii, která sahá až do středověku. České tmavé speciální pivo může být datováno až do 14. století, kdy začaly vznikat první pivovary na území dnešní České republiky.
Tradiční výrobní postup
Výroba českého tmavého speciálního piva vyžaduje pečlivý proces, který zahrnuje vybrané suroviny, speciální varný postup a dozrávání. Pivovary dodržují tradiční postupy, aby zachovaly autentičnost a kvalitu piva.